Låt utomhusluften värma ditt hem

Du kan faktiskt använda utomhusluften för att värma ditt hem. Till och med vid temperaturer under 0°C finns det värme i den omgivande luften. När du koncentrerar värme med hjälp av en luftvärmepump kan du få ut så mycket energi att det räcker till såväl vattenradiatorer som golvvärme och vatten. En luftvatten-värmepump av typen Nibe-split kan även användas för att producera kyla.

Varför välja en luftvatten-värmepump?

Du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 65 procent med en värmepump som utnyttjar utomhusluften. Du behöver inget tillstånd för en luftvatten-värmepump och den initiala investeringen är relativt liten, eftersom luftvatten-värmepumpar varken kräver borrhål eller slingor i marken. Investeringen återbetalar sig snabbt tack vare att dagens luftvärmepumpar har ovanligt hög verkningsgrad och finns med och utan kylfunktion. I och med att energipriserna stiger har du allt att vinna och du kan glädja dig åt besparingar redan första månaden.

Ett miljövänligt alternativ

Eftersom luftvärmepumpen utnyttjar naturligt förekommande energi i utomhusluften för att värma bostad och vatten är CO2-utsläppen mycket mindre än ett uppvärmningssystem baserat på fossilbränsle.

Dagens luftvärmepumpar är utvecklade för att klara det nordiska klimatet. Det räcker inte med att de fungerar ner till -20°C. De måste också klara att starta och stanna tusentals gånger om året – i ur och skur.

Kontakta oss

 

Vi installerar NIBE luft/vatten-värmepumpar. Läs mer på nibe.se >>